Nebojte se experimentovat a uvařte si něco z asijské kuchyně, i když je výrazná má své kouzlo. Sametově hladká omáčka, provoněná směsí exotického koření, to je kari. Dokonalé propojení chutí a vůní.
Co budete potřebovat na dvě porce:
300 g kuřecích stehenních řízků
40 g curry pasty
140 g bílého jogurtu 0% tuku
1 větší cibule
120 g cizrny (1 plechovka)
1 plechovka krájených rajčat
250 ml kokosového mléka
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1/2 limetky
10 ml oleje
Příprava:
Připravte si kuřecí maso. Nakrájejte je na menší kousky, osolte, přidejte jogurt a promíchejte. Maso nechte přes noc uležet.
Nakrájejte si cibuli, česnek.
Rozpalte si větší a hlubší pánev nebo hrnec, a na oleji orestujte cibuli s česnekem, až zezlátnou přidejte curry pastu. Nechte cca 2 minutky restovat.
Pak přilijte drcená rajčata, kokosové mléko, sůl a pepř a přiveďte k varu. Pak do omáčky dejte namarinované maso a vařte, dokud maso nezměkne.
Když je maso měkké, přidejte do omáčky cizrnu, šťávu z limetky a nechte prohřát.
Podávejte kari s rýží nebo chlebem naan.
Dobrou chuť 🙂
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
1664 kJ / 398 kcal – 18% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
48 g bílkovin
23 g sacharidů z toho 10 g cukrů
11 g tuků
4,2 g sůl
5 g vlákniny