Zdravá, chutná a vegetariánská alternativa tradičních masových karbanátků. Doufám, že ti bude chutnat! Bohaté na bílkoviny a vlákninu díky čočce,
Tohle je taková obdoba fazolek na kyselo. Jednoduché na přípravu a lehké do žaludku. Co budete potřebovat na 1 porci:150
Tento recept představuje skvělou volbu pro rychlý, ale zároveň vyvážený bezmasý oběd či večeři. Ideální volba pro každého, kdo si
Oběd z jednoho hrnce je prostě nejlepší, našpiním toho málo a výsledek je úžasný. Díky pečení pod pokličkou se propojí
Recept na tento koláč pochází z Korsiky, má zajímavou historii a je oblíbenou místní specialitou. Na tomto ostrově po staletí
Tohle jsem musela vyzkoušet, pečené kaštany mi evokují dětství a zimní procházky s dědou a babičkou, kdy nám koupili kornout
Vánoční cukroví bez přidaného cukru nebo tuku. Pravda datle jsou kalorická bomba plná sacharidů, ale taky jsou přírodní zdroj energie.
Pokud očekáváte klasické rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku, tak to vás zklamu. Vždy se snažím vytvořit zdravější verzi,
Vánoční cukroví je něco, co k vánocům patří. Tohle je rychlovka a není ani potřeba zapínat troubu. Po někoho mohou
Miluji sladké snídaně a když se ochladí, není nad ovesnou kaši. Abych si to usnadnila, kupovala jsem si instantní kaše.
Toto je velice zredukovaný recept, aby splňoval nutriční hodnoty. Místo klasické šlehačky je použitá smetana na vaření a je ponížené
Bramborový knedlík je nejlepší domácí. I když je to pracné, tak na talíři si vychutnáte zaslouženě každé sousto. Těsto je
Baba ganoush je pomazánka/dip z dužiny grilovaného lilku a tento pokrm je oblíbený například v Egyptě, Arménii, Libanonu nebo Izraeli.
Příprava noků ve stylu gnocchi alla Sorrentina. Původní recept pochází z oblasti Sorrento v Itálii. Tak si zkuste přenést kousek
Saláty jsou ideální jídla pro teplé a horké dny. Kombinovat se dá cokoliv co vám chutná. Co budete potřebovat:250 g
Krůtí prsa se řadí mezi dietní masa. Je to nízkoenergetický zdroj bílkovin, je tedy vhodné ho zařadit do jídelníčku. Bohužel
Myslím, že tenhle dortík se dělá snad v každé rodině. Stačí čtyři základní suroviny a dezert je na světě. Zakysanou
Ideálním obdobím, pro husté polévky je podzim a zima. Polévka vás rozhodně zahřeje a dodá energii. Není nad klasickou zelňačku,
Pomalu vařené hovězí se krásně rozpadá, je šťavnaté a měkké. Omáčka má bohatou chuť a rozhodně nebudete litovat času, který
Kdo by rád nemlsal. A když už tu máme tu sezónu švestek, tak si to pojďme pořádně užít. Tohle je
a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.
Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.
Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.
Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.
„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“
Colin Powell