Ideálním obdobím, pro husté polévky je podzim a zima. Polévka vás rozhodně zahřeje a dodá energii. Není nad klasickou zelňačku,
Ideálním obdobím, pro husté polévky je podzim a zima. Polévka vás rozhodně zahřeje a dodá energii. Není nad klasickou zelňačku,
Pomalu vařené hovězí se krásně rozpadá, je šťavnaté a měkké. Omáčka má bohatou chuť a rozhodně nebudete litovat času, který
Kdo by rád nemlsal. A když už tu máme tu sezónu švestek, tak si to pojďme pořádně užít. Tohle je
Fish and chips je tradiční anglické jídlo, ale díky smažení také kalorická bomba. Tohle jídlo miluji, a tak jsem upravila
Jestli máte rádi humus, tak tuhle pomazánku si zamilujete. Je krémová, hladká a propojuje chuť pečeného česneku, sušených rajčat, a
Recept na kuře Marengo pochází z Francie. Toto je malinko upravená verze, aby to nebyla kalorická nálož, ale vyvážené jídlo.
Tohle je další z mých oblíbených snídaní, obvykle si jí plánuji na víkend abych si to užila bez spěchu. Příprava
Vitamínová bomba Kimchi je tradiční pokrm z Koreje, kde ho jedí snad ke všemu. Dělá se z něj polévka, dává
Tohle jídlo není rychlovka, ale rozhodně to čekání a práce stojí za to. Trhané krůtí se hodí do burgerů, k
Mlsám ráda a hodně, je to má velká slabost. Problém s mlsáním je velký příjem tuků a cukru. Našla jsem
Toto je jeden z oblíbených receptů mojí mamky. Za ta léta, co papriky dělá, ho dotáhla k dokonalosti. Já jsem
Příprava tohoto jídla je zase rychlovka. Květák má vysoký obsah vlákniny a na delší dobu zasytí. Je bohatý na vitamin
Tyto nočky jsou jemné, a hlavně s nižším obsahem sacharidů. Hodí se k sladším omáčkám nebo i jako sladké jídlo
Nebojte se experimentovat a uvařte si něco z asijské kuchyně, i když je výrazná má své kouzlo. Sametově hladká omáčka,
Pokud vám doma přezrají a zčernají banány, tak je nevyhazujte a upečte si brownies. Není doslazeno cukrem, a zaručeně potěší
Poke s lososem a wasabi majonézouPro ty co nevědí, co je Poke bowl. Je to vlastně jídlo v misce, jehož
Dýně mám ráda a když je jejich sezóna umím si to užít. Pyré, nebo kaše je super příloha k bílému
Lahodné bulgurové risotto s houbami a hnědou cizrnou, ale můžete použít i klasickou.Cizrna je zdrojem rostlinných bílkovin a má vysoký
Ital by asi zaplakal ale toto je jeden z mých oblíbených způsobů, jak připravuji lilek. Jelikož jeho chuť není tak
Houby mám ráda, nejen pro svou jedinečnou vůni, ale i pro ty možnosti použití. Houbami nahradíte hravě maso. Obsahují také
a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.
Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.
Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.
Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.
„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“
Colin Powell