Tyto nočky jsou jemné, a hlavně s nižším obsahem sacharidů. Hodí se k sladším omáčkám nebo i jako sladké jídlo doplnění mákem.
Co budete potřebovat na 4 porce:
270 g vařených brambor ve slupce (asi 2 středně velké brambory)
190 g polohrubé pšeničné mouky
150 g nízkotučného tvarohu
1 vejce
Špetku soli
Příprava:
Den předem si uvařte brambory.
Před přípravou těsta si dejte vařit osolenou vodu do většího hrnce.
Brambory oloupejte, a rozmačkejte dohladka nebo je nastrouhejte.
K bramborám dejte vejce, nízkotučný tvaroh, sůl a mouku a vypracujte těsto. Můžete ručně a nebo v robotu. Začněte s menším množstvím mouky a přidávejte postupně podle potřeby, aby těsto bylo správné konzistence. Ani ne moc tuhé ani řídké.
Těsto je potřeba ihned zpracovat.
Na vál si dejte trochu mouky a vytvarujte těsto na stejně silné válečky. Z válečku krájejte na menší kousky nočky a dávejte bokem na pomoučněný plech nebo prkénko.
Noky hoďte do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, vaří se cca 5 minut.
Nočky slijte do cedníku a můžete podávat.
Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
1161 kJ / 277 kcal – 15% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
12 g bílkovin
51 g sacharidů z toho 3 g cukrů
2 g tuků
1,9 g sůl
2 g vlákniny