co napsal
sám život

Fish & chips s odlehčenou tatarkou

Říj 23
fish&chips

Fish and chips je tradiční anglické jídlo, ale díky smažení také kalorická bomba. Tohle jídlo miluji, a tak jsem upravila postup přípravy. Najednou je z toho vyvážený oběd s minimem tuků. K tomu jsem si udělala odlehčenou tatarskou omáčku a rajčatový salát.

Co budete potřebovat na 2 porce:
400 g tresky, filety
400 g brambor
2 lžíce oleje
100 g ledového salátu
450 g rajčat
Balzamikový ocet

Tatarská omáčka 2 porce
30 g cibule
70 g kyselých okurek
60 g Light majonéza – GymBeam
100 g řecký jogurt milko 0% tuku
Sůl, pepř
Ocet dle chuti

Těstíčko
100 g špaldové mouky
Sůl, pepř
1/2 čajové lžičky sody bikarbony
150 ml vody

Příprava těstíčka a ryby
V misce smíchejte mouku, sůl a sodu bikarbonu.
Postupně přilijte vodu a míchejte, dokud nevytvoříte hladké těstíčko bez hrudek.
Těstíčko by mělo být dostatečně tekuté, aby pokrylo rybu, ale ne tak tekuté, aby steklo.
Nechte odpočinout asi 30 minut v lednici.

Příprava:
Brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky. V míse je osolte a zakápněte dvěma lžícemi oleje a promíchejte, aby se brambory rovnoměrně obalili solí a olejem.
Rozložte hranolky na plech vyložený pečicím papírem tak, aby nebyly příliš u sebe. Lépe se upečou ze všech stran.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 200°C.
Mezitím co se budou péct hranolky, tak si udělejte tatarku a připravte rajčatový salát.
Když jsou hranolky skoro hotové, dejte si rozpálit nepřilnavou pánev, nepřilnavost je důležitá k přípravě nepoužijete žádný tuk.
Tresku osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete.
Když je pánev dostatečně nahřátá, obalte tresku v připraveném těstíčku a dejte péct do pánve.
Po 5 minutách tresku otočte a nechte dělat z druhé strany. Pak jí ještě jednou obraťte a opět pečte z obou stran.

A je hotovo, stačí už jen salátek zakápnout balzamikovým octem a můžete podávat.
Dobrou chuť

Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2514 kJ / 600 kcal – 27% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
41 g bílkovin
76 g sacharidů z toho 11 g cukrů
13 g tuků
2,6 g sůl
9 g vlákniny

// komentáře //

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

// Vítejte na mém blogu //

Klára Heřmánková - o mě

Jak název napovídá,
jmenuji se Klára

a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.

Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.

Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.

Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.

„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“

Colin Powell