Tento recept představuje skvělou volbu pro rychlý, ale zároveň vyvážený bezmasý oběd či večeři. Ideální volba pro každého, kdo si chce pochutnat bez zbytečného stráveného času v kuchyni.
Co budete potřebovat na 1 porci:
180 g Cottage cheese Light 2,1% tuku Meggle
125 g Gnocchi di patate Italiamo
125 g špenát sekaný
15 g Gran Moravia parmezán (nastouhat)
67 g cibule
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
5 ml olej
1 lžíce jíšky bez lepku Knorr
Příprava:
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek.
Na pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte česnek, rozmražený sekaný špenát, sůl, pepř a nechte provařit, aby se zredukovala voda ze špenátu.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vařte gnocchi dle návodu na obalu, obvykle 2-3 minuty, než vyplavou na povrch. Po uvaření gnocchi sceďte.
Cottage sýr rozmixujte do hladka a přidejte do pánve ke špenátu.
jakmile se začne sýr se špenátem opět vařit, oddělí se voda od sýru, nevadí, stačí přidal lžičku bezlepkové jíšky nebo škrobu a vše se krásně spojí v hladkou omáčku.
Do hotové omáčky dejte uvařené gnocchi a promíchejte.
Pak už stačí přidat jen strouhaný parmezán a je hotovo.
Můžete podávat. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2267 kJ / 542 kcal
35 g bílkovin
67 g sacharidů z toho 14 g cukrů
13 g tuků
4,4 g sůl
5 g vlákniny