Pomalu vařené hovězí se krásně rozpadá, je šťavnaté a měkké. Omáčka má bohatou chuť a rozhodně nebudete litovat času, který jste museli přípravě věnovat.
Co budete potřebovat na 4 porce:
600 g hovězího zadního
3 velké cibule
5 sušených švestek
200 ml červeného suchého vína
200 ml hovězího vývaru
snítku tymiánu
4 bobkové listy
Sůl
Pepř
2 lžíce oleje
Na ozdobu nasekaná čerstvá petrželka
Příprava:
Hovězí maso nakrájejte na kostky.
V kastrolu zahřejte olej a opečte maso ze všech stran, dokud se celé nezatáhne. Přesuňte maso na talíř.
Do kastrolu dejte cibuli a restujte, dokud nezezlátne.
Vraťte maso zpět k cibuli, osolte, opepřete, přidejte tymián, bobkové listy, švestky, červené víno a hovězí vývar. Dbejte na to, aby bylo maso alespoň zčásti ponořeno do tekutiny.
Přiklopte kastrol poklicí a vařte na střední teplotu 2 hodiny, dokud maso nezměkne.
Měkké maso vyndejte z omáčky a omáčku přepasírujte anebo rozmixujte. Maso vraťte do omáčky a je hotovo.
Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, doporučuji domácí bramborové nočky.
Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
1393 kJ / 332 kcal – 15% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
33 g bílkovin
16 g sacharidů z toho 11 g cukrů
11 g tuků
2,9 g sůl
4 g vlákniny