Zdravá, chutná a vegetariánská alternativa tradičních masových karbanátků. Doufám, že ti bude chutnat! Bohaté na bílkoviny a vlákninu díky čočce, zatímco mrkev dodává sladkost a šťavnatost. Recept je jednoduchý a příprava nezabere mnoho času.
Navíc si takto připravíte porce navíc třeba do mrazáku.
Co budete potřebovat na 3 porce:
150 g červené čočky
190 g mrkve
100 g strouhanky
1 vejce
1 větší cibule
1 stroužek česneku
listovou petrželku nasekanou
sůl
pepř
Příprava:
Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky, čočku důkladně propláchněte a společně s mrkví dejte vařit.
Když je čočka měkká, tak jí sceďte a nechte trochu vychladnout.
Po vychladnutí dejte čočku s mrkví do mixéru, přidejte oloupanou cibuli, česnek, listovou petrželku, vejce, sůl, pepř, část strouhanky a rozmixujte do hladka. Pokud je směs příliš vlhká, přidejte trochu více strouhanky.
Pak vyválejte z této hmoty 9 koulí. Dejte je na pečící papír a rozmáčkněte na placky.
Pečte v rozpálené troubě na 180°C dokud nezezlátnou.
Pak už stačí jen servírovat například s bramborovou kaší. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
1418 kJ / 338 kcal
21 g bílkovin
48 g sacharidů z toho 7 g cukrů
3 g tuků
1,6 g sůl
17 g vlákniny