co napsal
sám život

Kuře pod bramborovou peřinkou

Říj 23
Kuře pod peřinkou

Toto je velice zredukovaný recept, aby splňoval nutriční hodnoty. Místo klasické šlehačky je použitá smetana na vaření a je ponížené množství sýru, máslo jsem úplně vynechala. Ale i tak je to velice chutné jídlo.
Benefitem je, že můžete zužitkovat zbylou kaši z předešlého oběda.

Co budete potřebovat na 4 porce:
600 g kuřecích prsou
800 g brambor
240 ml mléka
90 g parmezánu
160 ml smetany na vaření 12%
1 střední cibule
1 stroužek česneku
Sůl
Pepř
1 lžíce oleje

Příprava:
Z brambor a mléka udělejte klasickou kaši, ale bez másla.
Kuřecí prsa orestujte z obou stran na pánvi.
Cibuli nakrájejte na plátky, česnek utřete a orestujte v pánvi po mase.
Do pekáčku dejte na dno cibuli s česnekem a na to vyskládejte maso.
Navrch maso zalijte smetanou a zasypte sýrem.
Takto dejte maso do předem rozpálené trouby na 180°C na 20 minut.
Když sýr zezlátne rozprostřete na vrch bramborovou kaši a opět vraťte do trouby.
Pečte, dokud se kaše hezky nezapeče a nezbarví.
Máte hotovo a můžete podávat. Doplňte zeleninovým salátem s jednoduchou zálivkou.

Dobrou chuť

Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2191 kJ/ 524 kcal – 24% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
49 g bílkoviny
48 g sacharidy – z toho 8 g cukry
15 g tuky
3 g vláknina
1,9 g sůl

// komentáře //

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

// Vítejte na mém blogu //

Klára Heřmánková - o mě

Jak název napovídá,
jmenuji se Klára

a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary.
Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být cestou k lepšímu a zdravému já.