Pokud jste sami, stačí jen upravit množství přílohy, karbanátky se dají zmrazit a uchovat na později, jako rychlý oběd nebo večeře.
Co bude potřeba na 4 porce
Na karbanátky
400 g krůtí prsa bez kůže syrová 1 761 kJ
400 g květák (syrový nebo mražený) 591 kJ
2 vejce cca 120 g 759 kJ
50 g Bio celozrnná špaldová hladká mouka Pernerka 725 kJ
5 g pepř černý mletý 70 kJ
cca lžičku soli 0 kJ
15 g kari koření 213 kJ
Na dip
100 g Řecký jogurt bílý 0% tuku Milko 241 kJ
5 g česnek 27 kJ
30 g pažitka 63 kJ
Citronová šťáva z půlky citronu 12 kJ
sůl a pepř
Příloha
800 g oloupaných syrových brambor 2 962 kJ
800 g rajčat 846 kJ
Všechny ingredience na karbanátky zpracuji v kuchyňském robotu, nechávám pořádně propracovat. Pokud doma kuchyňský robot nemáte, stačí koupit mleté krůtí maso a sekaný květák, tzv květákovou rýži a všechny suroviny pořádně promícháte v míse.
Na plech položíte pečící papír a na něj ze vzniklé směsi připravíte 8 koulí, které přimáčknete lehce k plechu tak aby vznikly vyšší karbanátky.
Dáte péct do předehřáté trouby na 180°C a pečete cca 15 minut, pak karbanátky otočíte a pečete dalších 15 minut. Doba pečení se odvíjí od výšky karbanátků. Pokud je máte hodně vysoké, nechte v troubě raději déle.
Mezi tím si dáte vařit oloupané brambory a připravíte si dip. Utřete česnek se špetkou soli, dáte do misky, přidáte jogurt, nasekanou pažitku, pepř, citronovou šťávu a pořádně promícháte.
Po upečení servírujete s bramborami, rajčátky a dipem.
Dobrou chuť
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
Celkem 2067 kJ/494 kcal – 22% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
41,4 g bílkoviny
61,8 g sacharidy – z toho 12,2 g cukry
6,4 g tuky – z toho 1,5 g nasycených mastných kyselin
12,5 g vláknina
1,5 g sůl
0,1 g vápník