Miluji halušky s brynzou a slaninkou, ale je to kalorická bomba, malinko jsem si tedy upravila ingredience a hned tu máte odlehčené brynzové halušky.
Těsto na halušky:
500 g brambor (asi 2 středně velké brambory)
300 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli
Sýrová směs:
150 g cottage fit -50% tuku od Madety
50 g brynzy ovčí
uzenou sůl
Na vrch:
20 g anglické slaniny 94% masa
nasekanou pažitku
Postup
Brambory oloupejte a rozmixujte, nebo nastrouhejte na jemném struhadle.
Brambory smíchejte v míse s moukou, vejcem a solí.
Pořádně promíchejte a pokud je těsto příliš suché a tuhé, můžete přidat trochu mléka. Pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky. Záleží na tom, jaké máte brambory.
Přiveďte osolenou vodu k varu v hrnci, a přes síto na halušky těsto protlačte do vody. Pokud nemáte síto, můžete dát těsto na prkénko, a odsekávat malé kousky nožem do vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vařte je ještě asi 2-3 minuty. Poté je sceďte.
Do sekáčku nebo mixéru dejte Cottage, brynzu a špetku uzené soli, nechte v sekáčku tak dlouho, dokud nezískáte hladkou krémovou konzistenci.
Do této směsi vmíchejte uvařené halušky.
Slaninu nakrájejte na kostičky a opečete na pánvi, a posypete halušky v talíři opečenou slaninou a sekanou pažitkou.
Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2820 kJ / 674 kcal – 31% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
37 g bílkovin
64 g sacharidů z toho 7 g cukrů
29 g tuků
3,4 g sůl
2 g vlákniny