co napsal
sám život

Ovesné hrudky se skořicí 

Pro 23
ovesné sušenky

Ovesné hrudky, nebo také sušenky voní po skořici, vlašských ořechách a jablkách. Nejen jako alternativa k vánočnímu cukroví, ale také zdravá svačinka do práce a na cesty.

Z této várky jsem udělala 85 kousků sušenek.

Budete potřebovat:
200 g ovesných vloček
60 g proteinového prášku bez příchutě (můžete použít jak syrovátkový, tak rostlinný)
½ čajové lžičky jedlé sody
2 zarovnané čajové lžičky skořice
330 g jablečného pyré
1 žloutek
50 g mletých vlašských ořechů
50 g erythritolu

Příprava:
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte všechny suroviny a důkladně promíchejte.
Lžičkou vykrajujte kousky těsta, které dejte na připravený plech. Ponechte mezi nimi dostatek prostoru.
Každý kousek na plechu lehce přimáčkněte lžící nebo dlaní, tak aby vznikly ploché sušenky.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 8-10 minut, nebo dokud sušenky nezískají lehce zlatavou barvu na okrajích.

Nutriční informace na 10 kousků – výpočet Kalorické tabulky
779 kJ/186 kcal
9,9 g bílkoviny
27,4 g sacharidy
6,1 g tuky
2,7 g vláknina

// komentáře //

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

// Vítejte na mém blogu //

Klára Heřmánková - o mě

Jak název napovídá,
jmenuji se Klára

a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.

Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.

Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.

Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.

„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“

Colin Powell