Ovesné hrudky, nebo také sušenky voní po skořici, vlašských ořechách a jablkách. Nejen jako alternativa k vánočnímu cukroví, ale také zdravá svačinka do práce a na cesty.
Z této várky jsem udělala 85 kousků sušenek.
Budete potřebovat:
200 g ovesných vloček
60 g proteinového prášku bez příchutě (můžete použít jak syrovátkový, tak rostlinný)
½ čajové lžičky jedlé sody
2 zarovnané čajové lžičky skořice
330 g jablečného pyré
1 žloutek
50 g mletých vlašských ořechů
50 g erythritolu
Příprava:
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte všechny suroviny a důkladně promíchejte.
Lžičkou vykrajujte kousky těsta, které dejte na připravený plech. Ponechte mezi nimi dostatek prostoru.
Každý kousek na plechu lehce přimáčkněte lžící nebo dlaní, tak aby vznikly ploché sušenky.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 8-10 minut, nebo dokud sušenky nezískají lehce zlatavou barvu na okrajích.
Nutriční informace na 10 kousků – výpočet Kalorické tabulky
779 kJ/186 kcal
9,9 g bílkoviny
27,4 g sacharidy
6,1 g tuky
2,7 g vláknina