Po tom, co jsem utekla z Prahy a mám k dispozici zahradu, začala jsem zahradničit. Od rajčat a okurek jsem došla k sedmi obřím záhonům plných sezónní zeleniny. Má to dvě výhody, zeleninu mám skoro zdarma, a je to bio 😊. Toto je taková těstovinová variace, na téma co dům a zahrada dá.
Na omáčku:
170 g těstoviny vařené
150 g rajčata drcená
100 g cizrna vařená
5 m olej olivový
10 g jarní cibulka
nasekaná listová petržel
3 g česnek
sůl, pepř
Do trouby:
80 g rajče
120 g cuketa
120 g lilek
60 g paprika červená
Na dochucení:
20 g Parmigiano Reggiano
Papriku, cuketu, lilek a velké rajče nakrájejte na plátky, rozložte na pečící papír na plech, osolte, opepřete, pečte v rozpálené troubě, dokud nezíská zelenina hezkou barvu.
Při pečení zeleniny si udělejte omáčku. Na olivovém oleji zarestujte sekaný česnek, přidejte drcená rajčata a cizrnu. Přiveďte k varu a nechte vodu z rajčat zredukovat. Až se voda vyvaří a omáčka má hustou konzistenci, rozmixujte ji ponorným mixérem do hladka. Přidejte nasekanou petrželku, jarní cibulku a dochuťte solí a pepřem. Já si přidávám i trochu chilli.
Když je omáčka hotová a zelenina skoro upečená, dejte si vařit těstoviny. Ty po uvaření slijte, ale nechte si trochu vody z vaření. Těstoviny i trošku vody přidejte k omáčce a promíchejte. Pak přidejte upečenou zeleninu a polovinu sýru a opět lehce promíchejte.
Podávejte ozdobené zelenou natí a posypané zbytkem sýra.
Dobrou chuť.
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2649 kJ / 633 kcal – 29% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
27 g bílkovin
86 g sacharidů z toho 16 g cukrů
17 g tuků
2,3 g sůl
14 g vlákniny