Oběd z jednoho hrnce je prostě nejlepší, našpiním toho málo a výsledek je úžasný. Díky pečení pod pokličkou se propojí všechny vůně.
Nejlepší je maso které nevyžaduje moc času v troubě, ale už jsem takto pekla i králíka, jen s tím rozdílem, že jsem maso pekla hodinku samostatně a pak jsem do pekáče přidala zbylé suroviny.
Co budete potřebovat na dvě porce:
2 menší krůtí spodní stehna
100 g kapusty
200 g brambor
200 g batátů
60 g cibule
sušený česnek
sůl
pepř
sladkou papriku
mletou kurkumu
rozmarýn sušený
oregano sušené
mletý kmín
chilli
Příprava:
Nejprve si smíchejte komplet koření i se solí, dávám od každého lžičku a udělám si směs, kterou mám v šuplíku připravenou. Taková moje univerzální zimní směska. V létě, když jsou čerstvé bylinky, tak raději používám ty.
Oloupejte zeleninu a nakrájejte na vetší kusy, bude se péct společně s masem, tak ať z toho není kaše.
Krůtí stehna i zeleninu ochuťte kořením, dejte do pekáčku, lehce podlijte vodou a přikryjte poklicí.
Pak zaparkujte na 60 minut do předem vyhřáté trouby na 170 °C.
Po hodince pečení odklopte poklici a vraťte do trouby na dalších 20 minut aby zelenina a maso získali krásnou barvu.
Po 20 minutkách máte hotovo a můžete podávat.
Maso co zbyde od oběda můžete použít do rizota nebo jako náplň do tortilly.
Dobrou chuť
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2639 kJ/ 630 kcal – 27% z denního příjmu 9600 kJ/2295 kcal
43 g bílkoviny
53 g sacharidy – z toho 14 g cukry
20 g tuky
16 g vláknina
2,6 g sůl