co napsal
sám život

Roláda z krůtích prsou plněná paprikou

Říj 23
Krůtí roláda

Krůtí prsa se řadí mezi dietní masa. Je to nízkoenergetický zdroj bílkovin, je tedy vhodné ho zařadit do jídelníčku. Bohužel díky tomu, že nejsou moc tučná tak jejich příprava musí být buď rychlá, aby si zachovala šťavnatost, anebo můžete maso upéct, či dusit ve vlastní šťávě.
V tomto receptu je budete péct v troubě s bramborami, je to recept z jednoho pekáče, a i když je příprava malinko složitější, výsledek stojí za to. A komu se nechte motat s roládou, není nic jednoduššího než nechat prsa v celku a papriku s cibulí přihodit bokem do pekáče i když výsledek už nebude tak efektivní.

Co budete potřebovat na 4 porce:
700 g krůtích prsou
2 větší cibule cca 200 g
400 g barevných paprik (červená, zelená, oranžová)
sůl
pepř
citronovou kůru
½ lžičky mletého nového koření
1 kg nových brambor

Příprava:
Potřebujete pekáč s poklicí anebo alobal na přikrytí.
Papriky si očistěte a nakrájejte na proužky, to samé udělejte s cibulí.
Krůtí prsa nožem prokrojte tak, aby vám vznikl plát masa a přečnívající části odřeže.
Ty si dejte bokem, mělo by to být asi 200 g masa. Budete je potřebovat na masovou fáši
Plát masa přikryjte folií, maso jemně paličkou rozklepejte, osolte a opepřete.
Odřezky dejte do mixéru, dochuťte solí, pepřem, novým kořením, citronovou kůrou a rozmixujte na kaši.
Vzniklou fáši rozprostřete na rozklepaný plát masa. Navrch dejte nakrájenou papriku, cibuli a srolujte maso do rolády.
Dejte roládu do pekáče, potřete jí olejem a osolte.
Nové brambory omyjte a nakrájejte na měsíčky, osolte, opepřete a takto dochucené rozložte kolem rolády.
Pekáč přiklopte poklicí, nebo alobalem a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Po 35 minutách pekáč odklopte a peče dalších 15 minut.
Pak už jen stačí sundat nit a naporcovat a je hotovo.

Dobrou chuť

Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2 641 kJ/631 kcal – 29% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
48 g bílkoviny
75 g sacharidy – z toho 7 g cukry
14 g tuky
8 g vláknina
3,2 g sůl

// komentáře //

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

// Vítejte na mém blogu //

Klára Heřmánková - o mě

Jak název napovídá,
jmenuji se Klára

a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.

Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.

Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.

Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.

„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“

Colin Powell