co napsal
sám život

Šťavnaté kokosky

Pro 23
kokosky

Pokud máte rádi kokosky, které jsou nadýchané a šťavnaté, a navíc bez cukru, tak tohle je ten správný recept.
Základem je sníh, tak nepodceňujte jeho přípravu.
• Lepší jsou starší vejce a bílky by měli být pokojové teploty.
• Nádoba i metly musí být naprosto čisté, bez mastnot a suché.
• K bílkům přidávám lžičku citronové šťávy.

Z této várky jsem upekla 22 kousků kokosek.

Budete potřebovat:
80 g hrubě strouhaného kokosu
2 bílky
50 g xylitolu
1 lžičku citronové šťávy

Příprava:
Předehřejte si troubu na 150 °C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
V míse ušlehejte bílky společně s citronem a xylitolem do hustého sněhu.
Do sněhu jemně vmíchejte kokos.
Lžičkou vykrajujte malé kulaté noky a ty rovnejte v řadách na plech. Hotové můžete posypat ještě hrubě strouhaným kokosem.
Ve vyhřáté troubě pak pečte 15-20 minut do jemného zrůžovění na povrchu.
Nechte zchladnout na plechu.

Nutriční informace na 10 kousků – výpočet Kalorické tabulky
952 kJ/228 kcal
5 g bílkoviny
22,9 g sacharidy
20,7 g tuky
5,1 g vláknina

// komentáře //

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

// Vítejte na mém blogu //

Klára Heřmánková - o mě

Jak název napovídá,
jmenuji se Klára

a chci se s vámi podělit o svůj příběh. Pokusy o hubnutí jsou součástí mého života již od puberty. Podělím se s vámi o to, co mi pomáhá překonávat všechny nezdary a co mě motivuje.

Ale blog je také o jídle. Vyvážená strava je 80% úspěchu. Najdete tu postupy, jak jednoduše si můžete uvařit. A dokáži vám, že i vyvážená strava může být chuťovým zážitkem.

Mým cílem je motivovat další. I jediný malý krok může být začátkem velké změny, cestou k lepšímu životu a novému zdravému já.

Můj pohled na to co mě utvářelo a formovalo do osobnosti, kterou jsem dnes.

„Sen se nestane skutečností prostřednictvím nějakého kouzla, k tomu potřebujete odhodlání a tvrdou práci.“

Colin Powell