Pokud máte rádi kokosky, které jsou nadýchané a šťavnaté, a navíc bez cukru, tak tohle je ten správný recept.
Základem je sníh, tak nepodceňujte jeho přípravu.
• Lepší jsou starší vejce a bílky by měli být pokojové teploty.
• Nádoba i metly musí být naprosto čisté, bez mastnot a suché.
• K bílkům přidávám lžičku citronové šťávy.
Z této várky jsem upekla 22 kousků kokosek.
Budete potřebovat:
80 g hrubě strouhaného kokosu
2 bílky
50 g xylitolu
1 lžičku citronové šťávy
Příprava:
Předehřejte si troubu na 150 °C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
V míse ušlehejte bílky společně s citronem a xylitolem do hustého sněhu.
Do sněhu jemně vmíchejte kokos.
Lžičkou vykrajujte malé kulaté noky a ty rovnejte v řadách na plech. Hotové můžete posypat ještě hrubě strouhaným kokosem.
Ve vyhřáté troubě pak pečte 15-20 minut do jemného zrůžovění na povrchu.
Nechte zchladnout na plechu.
Nutriční informace na 10 kousků – výpočet Kalorické tabulky
952 kJ/228 kcal
5 g bílkoviny
22,9 g sacharidy
20,7 g tuky
5,1 g vláknina