Další dezert, s upravenou recepturou. Vhodný i jako svačina. Místo švestek lze využít jakékoliv sezónní ovoce. Ale švestky jsou prostě nej, hlavně v kombinaci s mákem a právě začíná jejich sezóna. Pravda je to malinko kaloričtější svačinka, ale pokud si dáte lehkou snídani, do denního příjmu se vejdete.
Na dvě porce budete potřebovat:
Na náplň:
300 g švestek, očištěných a nakrájených na čtvrtky
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička perníkového koření
2 lžíce máku
Na posypku:
40 g ovesných vloček
2 lžíce másla (rozpuštěného) cca 15 g
2 lžíce čekankového sirupu
Postup:
Nejprve předehřejte troubu na 180°C.
V míse smíchejte nakrájené švestky, sirup, perníkové koření a mák.
Vyskládejte do menších zapékacích misek.
Smíchejte ovesné vločky, rozpuštěné máslo a čekankový sirup, můžete přidat i špetku skořice.
Vločky rozdělte do dvou misek na švestky.
Pečte v troubě přibližně 30-35 minut, nebo dokud nezačnou vločky hnědnout a švestky nejsou měkké.
Po upečení nechte chvíli vychladnout a pak podávejte.
Já to tedy nikdy nevydržím a prostě to sním už teplé. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
1 434 kJ / 434 kcal – 15% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
7 g bílkovin
32 g sacharidů z toho 16 g cukrů
16 g tuků
0,02 g sůl
22 g vlákniny