Mlsám ráda a hodně, je to má velká slabost. Problém s mlsáním je velký příjem tuků a cukru. Našla jsem si tedy alternativy, abych mohla mlsat zdravě. Používám celozrnnou špaldovou mouku, ta je bohatá na vlákninu a místo cukru používám Erithritol.
Příprava tohoto koláče je snadná a rychlá. Pojďme se do toho pustit!
Z tohoto množství budete mít cca 20 porcí.
Co budete potřebovat:
140 g špaldová mouka celozrnná
140 g špaldová mouka hladká
2 vejce
300 ml acidofilního mléka
60 g Eritritolu
1 kypřící prášek s vinným kamenem
špetka soli
300 g čerstvých borůvek (můžete použít mražené anebo jiné ovoce)
Příprava:
Suché suroviny smíchejte dohromady v míse, pak přilijte mléko a přidejte vejce. Těsto by mělo být krémové konzistence, pokud je potřeba, přilijte do těsta ještě trochu mléka.
Těsto nalijte do pečící formy nebo do plechu. Na dno můžete dát pečící papír anebo je potřeba formu vymazat a vysypat.
Těsto zasypte borůvkami.
Dejte péct do předehřáté trouby na 180°C, pečte 40 – 45 minut dle velikosti formy.
Já si dávám koláč jako svačinku, anebo i jako snídani, to si ho dozdobím ještě navíc jogurtem.
Dobrou chuť 😊
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
Celkem 304 kJ/73 kcal – 3% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
3,5 g bílkoviny
16 g sacharidy – z toho 2 g cukry
1 g tuky – z toho 0,4 g nasycených mastných kyselin
0,93 g vláknina
0,11 g sůl