Příprava noků ve stylu gnocchi alla Sorrentina.
Původní recept pochází z oblasti Sorrento v Itálii. Tak si zkuste přenést kousek Itálie k vám domů a připravte si toto rychlé, na přípravu jednoduché jídlo.
Co budete potřebovat:
200 g gnocchi
20 g parmezán
60 g mozzarelly light
200 g drcených rajčat
70 g cibule
10 ml olivového oleje
1 stroužek česneku
bazalku
sůl
pepř
Příprava:
Předehřejte si troubu na 180°C.
V pánvi orestujte na oleji cibulku a když zesklovatí přihoďte k ní nakrájený česnek.
Pak přidejte do pánve rajčata, dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Nechte omáčku asi 20 minut vařit, aby se zredukovala tekutina.
Mezi tím si uvařte gnocchi podle návodu a scezené je nechte bokem.
Uvařenou omáčku můžete rozmixovat ponorným mixérem, ale není to nutné. Do hotové omáčky dejte gnocchi, nakrájenou mozzarellu a nasekanou bazalku a pořádně promíchejte.
Přendejte do zapékací misky, zasypte strouhaným parmezánem a dejte péct do trouby.
Pečte asi 20 minut, na povrchu by se měla vytvořit zlatavá kůrka. A je hotovo.
Dobrou chuť
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2 680 kJ/640 kcal – 29% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
30 g bílkoviny
80 g sacharidy – z toho 13 g cukry
20 g tuky
5 g vláknina
3,6 g sůl