Tohle je taková obdoba fazolek na kyselo. Jednoduché na přípravu a lehké do žaludku.
Co budete potřebovat na 1 porci:
150 g kuřecích prsou
jednu vetší cibuli cca 100 g
80 g zakysané smetany 12%
lžíci oleje
lžičku jíšky bez lepku
bobkový list
3 kuličky nového koření
lžičku cukru
ocet dle chuti
sůl
pepř
Příloha:
180 g zelené fazolové lusky
180 g vařených brambor
Příprava omáčky:
Na olej hodíte nakrájenou cibuli, přidáte nové koření, bobkový list a vše pár minut restujete.
Když cibule zesklovatí podlijete lehce vodou nebo vývarem a necháte pod pokličkou dusit, dokud není cibule měkká. Po dobu vaření je možné přilévat vodu.
Když cibule změkne, vyndejte koření a přidejte cukr, zakysanou smetanu, sůl, pepř a nechte provařit. Podle potřeby zahustěte bezlepkovou jíškou a můžete přidat i ocet.
Příprava masa a přílohy:
Maso osolte a opepřete a na trošce oleje opečte z obou stran.
Fazolky uvařte na páře anebo nechte povařit v osolené vodě, ale kontrolujte je, aby se nerozvařili.
Pak už stačí jen servírovat například s vařeným bramborem. Dobrou chuť!
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
2607 kJ / 623 kcal
43 g bílkovin
70 g sacharidů z toho 14 g cukrů
17 g tuků
3,9 g sůl
10 g vlákniny