Pokud hledáte zdravější alternativu k tradičnímu cukroví, mám pro vás tento skvělý recept. Žádný cukr, žádný tuk, ale i přes to výrazná chuť malin a mandlí. Jako mlsání se hodí i jako svačinka během roku.
Z této várky jsem udělala 60 kousků.
Budete potřebovat:
140 g mandlového proteinu
100 g ovesné mouky
½ lžičky jedlé sody
80 g čekankového sirupu
1 vejce
1 lžička vanilkového necukru 4slim
špetku soli
do oček malinový džem bez cukru
Příprava:
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si plech na pečení vyložený pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte všechny suroviny krom džemu, ten si nechte bokem, a důkladně promíchejte.
Vytvarujte malé kuličky těsta, které dejte na připravený plech. Ponechte mezi nimi dostatek prostoru.
Do každé kuličky udělejte lehce důlek prstem nebo koncem vařečky.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 8-11 minut, nebo dokud sušenky nezískají lehce zlatavou barvu na okrajích.
Hned po vyjmutí opět do důlků lehce zatlačte a důlek naplňte marmeládou. Takto naplněné nechte vychladnout.
Tento druh po vychladnutí určitě uschovejte v chladu a v uzavřené nádobě, jinak cukroví vyschne a nepůjde ani ukousnout.
Nutriční informace na 10 kousků – výpočet Kalorické tabulky
951 kJ/227 kcal
19,4 g bílkoviny
15,1 g sacharidy
6,4 g tuky
17,4 g vláknina