Miluji tenhle salát. Je lehký, svěží, na léto jako dělaný. A když se griluje, tak je to skvělá příloha. Vím, že do receptu patří máta, ale tu moc nemusím, tak jsem si upravila dle sebe.
Co budete potřebovat:
200 g bulguru 814 kJ
200 g cherry rajčat 180 kJ
10 g nasekané petrželové natě 25 kJ
Šťávu z jednoho citronu 12 kJ
10 ml olivového oleje 343 kJ
Sůl, tu používám uzenou, a pepř podle chuti
160 g kuřecích prsou na gril (nebo na pánev) 708 kJ
Nejprve si uvaříte bulgur. Vařte podle pokynů na obalu a po dovaření nechte vychladnout.
Do mísy dejte nakrájená rajčátka, nasekanou petrželku, olivový olej, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Po vychladnutí přidejte bulgur a pořádně promíchejte.
Nechávám odpočinout alespoň hodinku v lednici, aby se všechny chutě dobře spojily.
Teď už jen grilované maso, v našem případě kuřecí a můžeme podávat.
Dobrou chuť
Nutriční informace na jednu porci – výpočet Kalorické tabulky
Celkem 2079 kJ/497 kcal – 23% z denního příjmu 9000 kJ/2151 kcal
45,4 g bílkoviny
45,9 g sacharidy – z toho 5,8 g cukry
12,4 g tuky – z toho 1,8 g nasycených mastných kyselin
11,8 g vláknina
1,7 g sůl
0,04 g vápník